Δράσεις
Mare Nostrum
Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαική και Διεθνή Πολιτική

eyropaiki-monada-ereynasΗ Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η Ευρωπαϊκή ενοποιητική διαδικασία, η παγκοσμιοποίηση και τα μεγάλα ζητήματα διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας αποτελούν τα βασικά επίπεδα της ερευνητικής δραστηριότητας της Μονάδας. Τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες αποτελούν τον βασικό πυρήνα συνεργατών της Μονάδας.

 

Η περιοδική έκδοση « Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο Κόσμος», αποτελεί την πρώτη εκδοτική πρωτοβουλία της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική. Φιλοξενεί κείμενα που στηρίζονται στην ερευνητική δραστηριότητα αποφοίτων του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο» αλλά και ερευνητών και μεταπτυχιακών φοιτητών άλλων ΑΕΙ.

Ήδη κυκλοφορούν 5 τεύχη τα οποία   φιλοξενούν εργασίες νέων επιστημόνων.

Επικεφαλής της Μονάδας και συντονιστής της εξαμηνιαίας έκδοσης, «Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο Κόσμος», είναι   ο επικ. καθηγητής του ΤΜΣ , Σωτήρης Ντάλης, ntalis@aegean.gr